CFY Styrka – Våren 2020

By januari 26, 2020Nyheter

CFY Styrka – Våren 2020

Vi kommer att prova ett lite nytt upplägg på styrkeprogrammet framöver, mest för att förändra lite och samtidigt prova något nytt för skojs skull. 🙂

Vi kommer att köra 5×5 styrka. Det betyder att vi kommer köra ett par set uppvärmningsvikter innan vi drar igång 5 set med 5 reps vardera. Vi kommer att börja på lite lättare % av 1RM (som vi samlat på oss den senaste tiden eller kan göra första passet man deltager när det är planerad styrka). Belastningen kommer att öka lite var vecka så att vi bygger upp styrkan och utmanar kroppen lite hela tiden. Back- och Front Squat kommer att alterneras med Strikt- och Push Press måndagar och tisdagar.

Dom som verkligen vill få ut max av programmet rekommenderar jag att ni kör exakt samma upplägg som programmeras måndag och tisdag en gång till i veckan. Alltså, har vi kört squat en måndag bör man köra squats någon gång mellan onsdag och söndag, samt har vi kört press på en tisdag bör man köra ett eget pass till någon gång mellan torsdag och lördag. Notera att det är olika dagar för både start och slut då veckan därpå kommer squaten ligga på tisdagen och pressen ligga på måndagen. (se bilden) Det är viktigt så att man minst får en vilodag mellan styrkedagarna.

På detta sätt kan ni själva planera in vad ni vill bli bättre på när ni vill. Det är helt okej att köra extra mellan passen eller boka ett Open Gym pass för att köra egen uppvärmning och styrkan och sen tex Dagens WOD för att komplettera styrkeprogrammet som kommer ligga återkommande måndagar och tisdagar. Glöm inte att vi fortfarande använder kösystemet även till Open Gym och öppnar ibland upp platser där ifall det är få bokade på det vanliga passet. Vi rekommenderar dig till att öppna en dialog med Coachen som håller i passet och frågar om det finns möjlighet för fler på OG om inte passet blir fullt eller behöver massor av plats. Mer info finns på det pinnade/fästa meddelandet i vår medlemsgrupp på Facebook.
Frågan är ALLTID fri 🙂 

CrossFit Ystad - Styrka Våren 2020