CrossFit Open 2021

By februari 26, 2021Nyheter

CrossFit Open 2021

Det börjar närma sig den alltid så omtalade Open, 11 Mars! Vad är då The Open? Hur kommer vi genomföra Open 2021 med den rådande pandemin som vi lever i? Hur fungerar Open 2021? Får och kan jag vara med i Open? Måste man tävla i Open?
Många frågor och detta inlägg kommer förhoppningsvis att svara på många av frågorna samt guida er till lite historik och mer extern info om The Open.

Vad är The Open?

CrossFit Open är CrossFit Communitys samlingspunkt vart år, eller har i alla fall varit så de gångna åren när vi fått lov att samlas och skapa en folkfest i Boxen. Den 11 Mars släpper CrossFit första WODen och den 13 Mars kör vi 21.1 på CrossFit Ystad. The Open är för ALLA. Alla kan vara med och alla deltar på sina egna premisser, det är det som är så skoj! Man testar sig själv och sin egen träning så man kan jämföra den mot sina egna prestationer från föregående år om man varit med innan. Alla kan också jämföra sig mot sin träningskompis man har i Boxen eller som tränar CrossFit i Stockholm, Shanghai eller New York eftersom vi alla kommer att genomföra exakt samma WODar med exakt samma premisser och regler.

”The Open är alltså för alla och alla kan deltaga eller tävla på sina egna premisser utan att det behöver bli tävling mot personen bredvid.”

Stora skillnaden i år är att det har lagts till 2 stycken nya nivåer. Traditionellt har det funnits RX och Skalat. Nu har det blivit indelat i RX, Scaled, Foundations & No Equipment (hemma version). Detta gör att alla kan genomföra Open på sin nivå. De olika nivåerna kommer att ha olika svårighetsgrad på övningarna, olika vikter på samma övningar och ju mer anpassad/skalad din nivå är ju mindre komplexa övningar kommer att dyka upp på programmet.

HÄR kan du anmäla dig till Open (open.crossfit.com)

Hur genomför vi den 2021?

Vi vet inte riktigt än! 🙁 Det beror helt och hållet på hur det kommer se ut framöver. Vad vi vet är att det kommer tyvärr inte bli den folkfest som det alltid har varit. Vi har haft en fantastisk stämning och engagemang på CrossFit Ystad när vi arrangerat våra Lördags Open Event. Vi kommer göra allt vi kan och får för att göra det så roligt och bra som bara går. Vi har våra begränsningar att jobba utifrån och med dem kommer vi att jobba så deltagare, domare, funktionärer (eventuellt) och potentiella åskådare ska kunna samsas om ytan i lokalen på ett säkert sätt. Det kommer mest troligen att variera från vecka till vecka beroende på hur WODen ser ut.

Vi kommer att genomföra CROSSFIT OPEN 2021 – That’s for SURE!

Hur fungerar Open 2021?

Antingen genomför man Open WODarna X antal per vecka, lite beroende på vad Mr Dave Castro bestämmer sig för att ge oss för utmaningar, på gymmet när vi har våra Event (håll utkik på Facebook för mer info!) eller så genomför man dem själv på övrig tid inom tidsintervallet som är satt från CrossFit Inc. Genomför man WODen på egen hand så måste man se till så att man har en domare och att man följer reglerna och direktiven som var WOD tydligt har beskrivit.

Väl genomfört så registrerar man sitt resultat Själv online (games.crossfit.com), sen lämnar Scorekortet i receptionen på CrossFit Ystad och när resultat blivit bekräftat (validerat) så kommer dina resultat att synas online.

Mer specifika instruktioner kommer komma var vecka för var WOD.

Historik och mer info om The Open och CrossFit Games

Vi har flera skrivna artiklar för dem som känner att de har en stund över för att sätta sig in i vad allt handlar om.
Här har ni ett par länkar.

Histora – The Open & The Games

Vad är The Open?!

Här finner vi lite läsvärda externa artiklar som CrossFit själv skrivit:

Nytt upplägg och nya åldersgrupper

Domarkursen

Onödigt vetande och kuriosa om vinnare och massa statistik

 

CrossFit har även skapat ett par riktigt trevliga filmer inför årets Open.
Se dem gärna: