Pre Open Program 2021

By februari 28, 2021Nyheter

Programmet början av 2021

Början på året 2021 bjöd på förändringar från CrossFit kring senareläggning av Open 2021 och möjliggjorde för bättre förberedelser och mer variation för alla medlemmar.

Upplägget på programmet

Vi började året med 4 veckors gymnastikstyrka, en massa strikt styrka i hängande och upp och ner ställningar. Programmet bjöd på Pull-Ups, Dips, Handstand Push-Ups, Toes to Bar, FBB och Barbell Cycling.
Delar av denna styrkan flätades in under hösten och vintern men det var läge att ge våra gymnastiska rörelser lite extra fokus för att finslipa teknik och grundstyrkan.

Direkt efter detta påbörjade vi med att toppa formen inför The Open 2021. Fokus har varit och kommer att vara tills mitten på Mars på högintensiva pass med lätt vikt och väldigt pulsdrivande upplägg.
Vi kommer träna på en hel del olika Open upplägg, nya passupplägg, omvända pass och experiment upplägg för att göra allt lite mer varierande. För att inte tappa alla styrka så kommer det förekomma tunga lyft och / eller tyngre WODar. Detta för att behålla styrkan vi byggde upp i slutet av förra året.

Bryr du dig inte om Open utan mer om att komma i form?

Viktigt att komma ihåg, som vi nämnt många gånger innan. The Open är enbart en rolig grej för många, ett mål för en del, ett avstamp för några men helt ointressant för de flesta. Det är helt okej! Vi kan gillar CrossFit ändå!

Som tur är bygger vi programmet så att även du som inte satsar på The Open får något utav allt det vi gör på CrossFit Ystad. För att få ut max utav programmet så måste man ändra fokus med jämna mellanrum. Så, även om vi lägger en del fokus runt att komma i form till Open så är ni ett stort fokus område kring program också! Vårt huvudfokus gör alla bättre tränade, bättre på CrossFit eller bättre förberedda för vardagen.

Majoriteten av alla CrossFit-utövarna i världen tränar CrossFit för att det är skoj och det är det viktigaste! Många föredrar den positiva effekten som den högintensivträning har på kroppen och ens välmående. Att orka ta sig igenom vardagen på ett helt nytt sätt genom att vara generellt och brett vältränad och orka lyfta, vrida, dra och bära på ett sett man inte gjort innan är också effekten av vårt program.

Summan av kardemumman

Även om vi ofta sätter tävling i fokus i uttalanden och potentiellt i bilder online, så är det långt ifrån det enda som vi har fokus på hos oss på CrossFit Ystad! Vårt största fokus är välmående och hälsa. Det får man genom att röra på sig, med varierande träning, varierande övningar och ett upplägg som man tycker är skoj (läs CrossFit 🙂 ) tillsammans med en balanserad nyttig kost (vill du lära dig mer om kost? Kontakta en Coach så hjälper dem dig hitta rätt person i bland våra många Coacher som kan massor).

Ha skoj, håll i och håll ut så når vi våra mål tillsammans inom rimlig tid!

Kör hårt!

/Oscar med Coacherna