Program för Hösten 2021

By augusti 29, 2021Nyheter

Dags för nytt program på CrossFit Ystad!

Efter en vår och sommar med stort fokus på flås, höga antal reps samt väldigt få tunga lyft så är det dags att ändra fokus och börja bygga lite mer styrka.

Vi kommer att göra det lite annorlunda denna gången 🙂

Vi kommer att dela dessa ca 30 veckorna i 4 olika faser; Styrka, Gymnastik, Flås och Open.
Det kommer innebära att vi kommer bygga styrka över en ”dubbelperiod” där vi byter övningar och koncept efter redan 5 veckor. Vi kommer börja med 5reps x 5set + 1max antal reps set med stegrande vikt baserat på de maxlyft som vi genomförde vecka 34 (har du inte genomfört ett eller något maxlyft så får du såklart chansen nästa gång du går på ett lyftar pass. Efter 5×5+1 perioden går vi över till en 5 veckors period där vi minskar antal reps per set men över vikt till väldigt höga. Som avslutning på dessa veckor så kör vi tester igen för att se vilka resultat vi fått. Som komplement till vanliga styrkan så kommer vi ha inslag av olika lyft, gymnastik och våra vanliga WODar och Team WODar som vanligt. Lite annorlunda jämfört med tidigare är att vi kommer erbjuda Styrke WODar istället för rena lyft för att tillgodose de som inte bara vill lyfta tungt utan hellre kör på med lite mer konditionsinriktad styrka. Detta för att alla ska kunna hitta sitt sätt at tycka träningen är rolig samt utvecklande. 

Blocket efter fokuserar vi på Gymnastik styrka och teknik. Vi kommer även att prova något nytt som vi lärt och snappat upp från lärda erfarna CrossFit atleter som har haft stor framgång. Som vanligt kommer vi genomföra gymnastiska övningar av alla dess sorter, utmanande som lätt och alltid med möjlighet att anpassa övningen till din nivå! Stor skillnad denna gången är att vi kommer skala mycket med Gummiband. Japp, du läste rätt! Vi kommer att både tillåta och promota att vi alla använder gummiband i vissa övningar; tex Pull-Ups. Under denna perioden kommer vi Inte att glömma bort att lyfta en del, så de inslagen kommer ligga kvar för att vi inte ska tappa styrkan vi byggde upp i förra Blocket.

Efter Jul & Nyår drar vi igång ett riktigt flåsigt Block med fullt fokus på kondition. Detta är väldigt viktigt för att vi måste ändra på inriktning från många veckors tung belastning till att lätta på trycket på kropparna och släppa loss högintensiv träning igen. Här kommer vi också att genomföra lite tester, men först i slutet då många av testerna har vi gjort under våren/sommaren och andra har vi gjort tidigare under programmets gång. Här kommer vi varva långa med korta WODar, allt för att jobba med det breda spektret inom CrossFit kondition. Vi som CrossFit utövare behöver vara bra på både långa som korta intervaller, precis som vi behöver vara intensiva på korta WODar men även uthålliga på lång pass.

Väl igenom hela denna programmering så börjar så passande CrossFit Open 2022. För de som vill och satsar på Open, kommer ni vara helt! förberedda för alla eventuella utmaningar som Mr. Dave Castro kan / kommer att slänga på oss alla.

Har ni frågor, kommentarer eller synpunkter på ovan text eller bifogad bild på programmet så är det fritt fram att höra av sig till oss som ligger bakom detta: Oscar, Jonas & Kornelia.

Vi är övertygade om att det kommer bli både; roligt, utmanande och väldigt allsidigt program.

Kör hårt, ha skoj och ge aldrig upp!

/Oscar, Jonas & Kornelia

CFY styrkeprogram Höst 2021