Träning – Vintern 2021

By januari 25, 2021Nyheter
Gymnastik Kroppsvikt träning

Vintern 2021 blev lite extra fokus på kroppsövningar och gymnastiska övningar.

Eftersom CrossFit Games flyttade fram Open 2021 ytterligare någon vecka pga Covid-19, detta för att ge Boxägare och även deltagare en ärlig chans att få lov att genomföra något som liknat de föregående åren med community baserade event. Höjdpunkten för många under CrossFit-året men även något som en våndas över för press kring prestation. En vånda som bör skiftas över till en tanke där man antar en skoj utmaning för att se hur man utvecklats jämfört mot alla andra Crossfitare i hela världen. En väldigt roligt grej och oftast ett väldigt roligt event på Boxar världen över. Mer om Open 2021 lite senare 🙂

Det blev nytt år och vi fick nya möjligheter när…

… Eric Roza tog över rodret för CrossFit Inc, där han och Dave Castro har, på kort tid, genomfört många förändringar gällande Open, kval till Games och även organisatoriskt inom CrossFit Inc.
Förändringar gav oss möjligheten att slänga in lite gymnastiskt styrka och teknikarbete under 4 veckors tid för att sen fortsätta med 100% fokus på flås i form av intervaller, högtempo WODar och arbete där vi försöka höja vår ”tröskel” för att mjöksyran ska kicka in.

Ju bättre flås vi har, ju högre tempo kan vi hålla och med en högre acceptans och ”tålbarhet” för mjölksyreuppbyggnad i musklerna, ju bättre resultat kan vi få i CrossFit världens WODar.

Vad som är bra är att vi redan byggt upp styrkan under hösten för att sen lägga till uthålligheten under denna perioden nu.

Kombinationen är klockren för en kort och intensiv Open 2021, eller bara helt enkelt för er som siktar på att bli mer vältränade eller vill komma i form.

En bra variation av olika sorters träningsfokus, ger kroppen en möjlighet att inte bli van vad någon sorts träning och resultaten blir mer påtagliga än om man alltid kör samma program vecka in och vecka ut.

Detta är sista veckan av kroppsövningsstyrka innan vi ändrar fokus igen och ökar tempot ytterligare lite till på passen.
Vi har fokuserat på:

  • Pull-Ups/Dips
  • Handstand Push-Ups och Handstand Walk/Hold
  • Toes to bar/core/FBB
  • Försökt spendera en del arbete i Ringarna
  • Barbell Cycling

Dessa 5 olika inriktningarna på passen har snurrats runt var vecka så att ni alla skulle ha någon möjlighet att få träna på olika saker oberoende vilken dag ni tränat.
Mycket strikt styrka har genomförts men även en del flås och volymträning har förekommit.

Vad som komma skall

Framöver kommer det vara fokus på klassisk CrossFit med inslag av olika ”banbrytande” tänk som är menat att förbereda er för att kunna ”tackla” Dave Castros alla tosiga idéer han kommer med.
Siktar man inte på Open 2021 så kommer det förhoppningsvis bara betyda att ni kommer fortsätta få en bra blandning av högintensiv träning kommande tiden.

Har ni frågor eller kommentarer på programmet så är det alltid väldigt välkommet att kontakta mig, Oscar, för en intressant dialog gällande vad vi gör eller kommer att göra framöver. Dialogen tycker jag bara är skoj då vi båda mest troligen kan lära oss något samt få ut något av det hela.

Det finns även ett antal gamla inlägg från CFY att läsa gällande träning, Open och annat roligt. Läs dem gärna under Nyheter.

Väl mött!

Oscar Hugoson
Head Coach