Vad är The Open?!

By januari 8, 2017Nyheter

Reebok CrossFit Games The Open

Vad är The Games och The Open?!

The Open är en tävling som ger alla som tränar CrossFit möjligheten att mäta sig själv mot ALLA andra i världen som registrerat sig. Vare sig man vill kvalificera sig till Regionals, bara placera sig så bra som möjligt eller jämföra sin utveckling från föregående år, funkar The Open lika bra i alla lägen. Många CrossFit boxar gör ofta en dag i veckan, under The Open, till ett litet event där man får lite tävlingsatmosfär i boxen så att alla kan tagga till lite extra och prestera som på tävling.

crossfit games open ystad

Europa och Afrika bildar tillsammans the Meridian regionen.

Det är INGET som säger att man måste vara SUPER STARK för att ta sig igenom The Open. Det finns vissa övningar som man måste behärska för att kunna registrera resultat i de två olika klasserna: RX & Scaled. Eftersom ingen vet vilka övningar som kommer, är det omöjligt att veta vilka övningar man måste kunna och vilka vikter som de tävlande måste kunna lyfta. De två klasserna har olika krav på vilka övningar som man måste behärska och även vikt på de olika övningarna.
RX (prescribed / tävlingsvikt) är tävlingsgruppen som har möjlighet att ta sig till Regionals och Scaled är framtagen så att alla som vill kan delta och känna sig som en del av CrossFit communitiet / familjen och faktiskt ha en möjlighet att jämföra sina resultat med andra på passande nivå i tävlingen. Man får lov att välja om man ska köra RX eller Scaled vecka till vecka. Ett skalat resultat kan dock aldrig slå ett RX resultat i rankingen.
WODarna släpps varje torsdag kväll 17:00 Pacific time (02:00 fredag morgon, Ystad tid). Från då till måndag 17:00 PT (02:00 YT) har man på sig att registrera ett resultat så många gånger man bara kan, orkar och vill.

Resultaten registreras på CrossFit Games hemsida där man kan se och sortera bland alla resultaten världen över. Det går även att skapa egna topplistor med enbart kompisar för att kunna jämföra resultat. Vill man, kan man lägga till kändisar/idoler för att ha extra koll på hur de presterar vecka till vecka.
De som ligger i toppen var vecka måste även ladda upp en video som bevis att de faktiskt utförde det resultatet som de registrerat. Online finns då volontär domare som räknar reps och kollar så att övningarna är korrekt utförda precis som på en tävling.
Skulle något inte stämma eller någon har fuskat så kan resultaten korrigeras eller den tävlande kan till och med bli diskvalificerad.

För att göra tävlingen attraktiv till fler så har man delat in den i åldersklasser. Från och med i år kommer Masters klassen att börja på 35år och sträcka sig till 39. Nästa grupp är 40-45år och så vidare upp till 65 års ålder. Olika masters-klasser har även skalade och anpassade WODar beroende på ålder.
Relativt nytt är Teens grupperna där CrossFit tonåringar tävlar mot varandra i 2 klasser.
Masters och Teens har en andra runda online i The Open att ta sig igenom för att ta sig till The Games. De tävlar alltså inte på Regionals.

Leave a Reply