Dagens WOD

Vill ni se mer av historiken så kan ni gå in här eller in på CFY’s BTWB Sida

Vill du lära dig mer om CrossFit och terminologi? Klicka här!

Dagens Basic

Dagens FBB

Specialpass

Gymnastik, Skivstång, Endurance mm

Vill du hitta fler gamla WODar som inte ligger inne i Beyond The Whiteboard – klicka här

Mer info om vad CrossFit är

CrossFit Community

Inom CrossFit är community (familjen) en stor del, oavsett bakgrund, hudfärg, religion och kön så är alla välkomna och vi stöttar varandra tills sista person är klar. I boxen vill vi ha en familjär känsla där ingen är utanför och alla känner sig välkomna. Den familjära atmosfären inom CrossFit och våra boxar är något väldigt unikt inom träningsvärlden, på väldigt få gym hittar man en så tight och genuin gemenskap. Denna gemenskapen bildas på boxen när vi hjälper varandra igenom de tuffa träningspassen, snacket innan och efter träningen, eftersom alla gör i princip samma workout, men även på tävlingar.

WOD

Inom CrossFit kan man se WOD’s som är Benchmarks eller Heros. Benchmark WOD’s (ofta kallade Girls) är namngivna efter tjejer/ kvinnor, här finns ingen större anledninge mer än att Coach Greg Glassman (grundaren av CrossFit) tyckte det passade bra. Hero WOD’s är döpta efter fallna soldater som hade ett brinnande intresse för CrossFit och deras favorit övningar, repetitioner och tid för workouten är inkluderad, kända sådana är Murph, DT och Randy.

Vad är RX?

”I just RX’ed that WOD”. RX kommer egentligen ifrån Apoteksvärlden där det betyder Prescribed, det vill säga föreskriven. Om man RXar en WOD betyder det att man gjorde den som den stod på tavlan. Grace är en Girl och består av 30 Clean and Jerks (Frivändning med stöt) på tid, RX vikten är 60kg. Om man inte klarar av att köra en WOD RX får man skala den, det vill säga att antingen gå ner i vikt och/ eller repetitioner. Många har som mål att nå RX-vikten och det är viktigt att lita på coachen som avgör huruvida man är redo för det eller inte. Det är en ”målvikt”, inte en ”kravvikt” för att resultatet ska räknas.